I dag er det vanskelig å sette ord på hvordan og hvorfor vi slipper inn fire og scorer null.

På årets første mandagskamp var vi nødt til å plukke 3 poeng mot Åsanes rekrutter.

Robin Vindenes – Dennis Pettersen

Benken: Håkon Hodnefjell, Ebraheem Missbah, Remy Krasniqi, Jan Olav Hånes, Modestas Vainikaitis, Philip Hauge, Leander Rebnord, Jonas Cohen Stjernberg og Sondre Kvalheim.

1.omgang

Vi går ut i hundre og setter virkelig de unge Åsane guttene under press.

Byrkjeland og Jørgensen skaper flere sjanser oppover venstresiden for våre to spisser.

I løpet av de første 25 minuttene kunne både Vindenes og Pettersen på topp stått med to nettkjenninger hver på en god dag. Vetås har også en gigasjanse i denne perioden.

Utrolig nok står det 0-0 halvveis i omgangen når gjestene kommer seg gjennom på vår venstreside og setter 0-1.

Når man får den i fleisen etter en så god periode uten uttelling, går piffen litt ut av gutta.

Få minutter senere ender en Åsane-spiller opp med ballen utenfor 16-meteren etter en tversover pasning, og plasserer ballen kontrollert i lengste hjørnet bak Thorsen. 0-2.

Videre skjer det lite frem til pause, men Rebnord erstatter en skadet Vetås.

2. omgang

Både Pettersen og Jørgensen må ut med sykdom. Sondre Kvalheim inn på midten og debutant Hånes inn på venstreback.

Hånes som vanligvis er stopper blir da hakket mer defensiv enn Hartberg som får mer offensiv frihet på den andre backen.

Vi står høyt, men bortelaget har spilt på seg selvtillit. Et resultat av at de scorer det første målet mot spillets gang. I tillegg har både keeper og stopperne enormt tilslag på ballen og kan uten tilløp sende angrepsrekka i løpsduell med våre forsvarere, gang på gang.

Det vi skaper offensivt kommer i form av Dødballer, Byrkjelands dribleraid og innlegg.

Hartberg finner Vindenes med innlegg ved flere anledninger. Ved et tilfelle langs bakken hvor Vindenes får godt treff, men forsøket blokkeres. Og senere med et presist innlegg på panna til spissen, headingen går over mål.

Hånes og Braut håndterer stort sett de hurtige bakroms løpene imot på vår venstreside godt, men etter halvspilt andreomgang kommer en Åsane spiller gjennom og lobber Thorsen fra skrått hold. Det står 0-3.

Sluttminuttene blir som tidligere denne sesongen uten plan, og panisk. Rett før slutt får Thue direkte rødt kort for en duell med Åsanes spiss utenfor vår boks. Spiss på 50 kilo faller i duell med stopper på 100 kilo, rødt kort. Avgjørelsen er feil og merkes godt på Åsane spillerne som blir fullstendig tause, vel vitende om at her var de heldige. Slurvete markering på returen, 0-4.

Uheldige og udyktige. Vi er nødt til å vinne borte mot tabelljumbo Florø neste helg, eneste alternativ.