Klarte ikke stå imot Djerv 1919s intense angrepsspill

• Skrevet

Djerv 5 – 2 Frøya

Etter et skuffende tap mot Os, skulle vi ta med oss det positive i jakt på poeng i Haugesund.

Det er godt det nærmer seg sommer ettersom mannskapet ser tynnere og tynnere ut. Kun tre mann på benken og en målvakt med tvilsom lysk.

Djerv 1919 var et av lagene antatt å kjempe helt i toppen før sesongen, og har etter en litt trøblete start, funnet form igjen.

1.omgang

To baklengs på corner sist mot Os var ikke bra nok, fokuset er på å forsvare egen boks med stolthet og konsentrasjon.

Djerv går ut av startblokkene i hundre og sender folk fremover. De skaffer flere dødballer og farlige situasjoner, men vi holder unna i starten.

Ved et par anledninger er vi også på motsatt side av banen og ypper oss. Dessverre får vi lite ut av de to hjørnesparkene vi har i starten.

Når Djerv angriper er de flinke til å opprettholde et trykk høyt i banen. De får mange repetisjoner og setter 1-0 etter gjentatte innlegg fra vår venstreside.

Hjemmelaget følger samme oppskrift både to og tre ganger i første omgangen. Djerv overbemanner sin høyreside og kommer til flere innlegg. Det står 3-0 til pause.

De gangene man presser vertene lave, blir de stressede og slurver, et høyt press vi muligens kunne utnyttet i større grad.

Med ball er det lite som stemmer i denne omgangen. Det er et hav av rom å kontre på, men førstepasningen er upresis gang på gang. Vi virker unødvendig stressa.

2.omgang

Hånes og Missbah kommer inn.

Målene slutter å renne inn en god stund før Djerv setter 4-0 i det 70ende spilleminutt. Moses åpner Frøyas forsvar i to og Djervspissen kan bare spasere enkelt imellom.

En gjenganger for sesongen er at vi ikke stoler nok på egen evne til å holde i ballen. For ofte blir det for mye lange baller, som resulterer i et komfortabelt kampbilde for motstander.

Utover i omgangen går ballen mer langs bakken mellom spillerne på det blåkledde bortelaget fra Melkeplassen. Med litt tålmodighet og presisjon blir det sjanser av slikt.

«Moddi» Vainikaitis får sklitaklet inn et innlegg som Hodnefjell setter lekkert inn på volley.

Dessverre blir det ikke den helt store innspurten. Mange slitne bein og noen skader, uten folk å sette innpå resulterer i et svært unødvendig 5-1 mål.

På overtid hopper KristofferKvalheim elegant over ballen, før den ender hos hans tvillingbror JohanFredrik. Sistnevnte banker inn en redusering i nettaket. det ender 5-2.