Bli medlem →

Sjansesløseri og slurv resulterte i tap mot Sognefjordens TV-stjerner

• Skrevet

Årdal - Frøya 4-1

En cupkamp i beina og stekende sol utgjorde en tøff ramme mot det som skulle være en overkommelig motstander.

08:00 hadde Frøyas stolte menn en fire timer lang busstur foran seg. Med god stemning, fint vær og tomatbønner på Scandic Voss frokostbuffet, så det lyst ut på de fleste plan.

Vi ankommer den lille fjordbygda og går rett ut i oppvarming. Med 16 grader og sol var det bare å kaste hanskene.

Vi skal være et bedre ballspillende lag enn Årdal og går offensivt ut i 3-4-3 formasjon, (bak fra høyre):

Andreas Helland, Helge Braut,Even Vetås, Marius Skutle, August Hartberg, Jonas Cohen, Kristoffer Kvalheim, Vegard Jørgensen, Anders Joar Berge, Robin Vindenes, Viljar Byrkjeland.

Benken: Ebraheem Missbah, Håkon Hodnefjell, Emil Voster, Philip Hauge.

Resterende tropp melder frafall grunnet: rødt kort suspensjon, brudd i arm, Bergen City Maraton og daddy duties.

1. omgang

«Det er fotballfeber i bygdi» runger det fra høyttalerne. Det er absolutt lov å si når over 600 supportere har møtt opp. De lokale kidsa synger «who are you», og «Frøya rykker ned», noe vi bare må hylle. Kampen er i gang.

Etter kort tid får Årdal straffespark. Hollywood-livsstilen har gått opp i huet på Truls Hovland som tydelig kaster seg, og filmer. Når Helland gjør en herlig strafferedning, får spissen høre det av Kaptein Kvalheim: «SÅNN GÅR DET NÅR DU LEGGER DEG».

Noen minutter senere er Hovland i fokus igjen og får kranglet inn 1-0 på corner.

En slurvete start fra Frøya som må endres på umiddelbart. Bortelaget tar over momentumet og skaper flere sjanser i denne omgangen enn i alle de andre seriekampene til sammen. Innlegg, kombinasjonsspill og dødballer, you name it. Dessverre hjelper det fint lite når ingen får satt den ballen i nettet bak Årdals målvakt.

Solbrente i panna og fotsåler fulle av blemmer fra den tørre kunstgressmatta går man inn til pause liggende under. Likevel har gutta følelsen av et overtak og at et par mål ligger i lufta.

2. omgang

Før kampen meldes det at Hovland løper på alt av baller og aldri lar motstanders keeper hvile med ball. Dessverre får vi se dette i praksis like etter hvilen. Helland går opp for å plukke et innlegg, men spissen bryter ballbanen og den går selvfølgelig i mål. Desperat ser man i retning dommer, ingen frispark å få, greit nok.

Marerittet fortsetter og Årdals kaptein stanger inn 3-0 på korridorfrispark få minutter senere. Frøya ser ut som et mer fysisk dominant lag, men svikter denne lørdagen i begge bokser.

Resten av kampen jakter man redusering. Etter 70 spilte finner innbytter Hodnefjell,Hartberg ute på Høyresiden. Vingbacken fører frem og dytter gjennom en annen innbytter i Emil Voster. Skuddet han fyrer av tvinger frem en retur fra keeper, som Byrkjeland setter inn, det står 3-1.

Frøya har mye ball og er mange turer fremover i Årdals boks. Problemet er mangel på ettertrykk. Altså skaper man én og én sjanse, før ballen havner hos hjemmelaget. Dette resulterer i 70 meters løp frem og tilbake hele omgangen, ikke særlig gunstig for en gjeng med cupkamp i beina, på en varm vårdag.

Når man satser alt fremover i sluttminuttene kommer Årdal på en sjelden tur frem i vår 16-meter og setter 4-1.

Et svært skuffende og unødvendig resultat, etterfulgt av nye fire timer i buss.

Ingenting annet enn tre poeng er godt nok hjemme mot Stord førstkommende lørdag klokken 14:00

Det blir varmt så ta med vann, men ikke glem Frøyaskjerf. Kom og hjelp gutta opp og frem!