Bli medlem →

Skuffelsen i Karmøy Storhall kan gi Frøya tre poeng etter regelbrudd

  • Skrevet
Ebra i aksjon mot Os. Foto: Odd Løvset / HordalandsfotballEn jevn kamp mot Haugesunds andrelag endte i et surt 1-0 tap for Frøya. Likevel lever håpet om å ta med alle tre poengene hjem.

Klokken 09:00 lørdag morgen satt en buss fylt med Frøyaspillere kurs mot Karmøy Storhall. Det var duket for andre runde i seriespillet etter onsdagens cup-opptur. 24.april får Frøya besøk av selveste Sogndal på Melkeplassen. Etter en karbis og en skyr på ferga ankom laget den enorme, men upåklagelige gressmatta innendørs på Karmøy.

Geddi var fornøyd med cup-triumfen og kjørte en «never change a winning team». Altså lik lagoppstilling som forrige kamp:

4-4-2 diamant (bak fra høyre):

Andreas Helland, Modestas Vainikaitis, Jon André Thue, Marius Skutle, Vegard Jørgensen, Jonas Cohen, Viljar Byrkjeland, Even Vetås, Anders Joar Berge, Robin Vindenes og Leander Rebnord.

Benken: Helge Braut, Ebraheem Missbah, Håkon Hodnefjell, Emil Voster og August Hartberg, Kristoffer Kvalheim og Ronny Rojas.

Med de rutinerte kaptein Kvalheim og Frøyas egen Gary Medel, Ronny tilbake i troppen, var det klart for kamp.

De unge Haugesund 2 gutta så kvikke og skarpe ut fra første øyeblikk. Det var tydelig at de ikke hadde spilt midtukekamp slik som Frøya, i hvert fall de fleste av dem ...

Det var generelt lite som skjedde i den første omgangen. Hjemmelaget hadde mye ball og utnyttet bredden på den store banen med mange vridninger av spillet. Omgangens største sjanse kom da ballen landet foran Haugesunds spiss på 5 meter. Det gikk et gisp gjennom Frøyabenken før den unge angriperen sendte ballen til toppen av klatreveggen bak mål. For Frøya sin del var det kontringsrom fremover, men mye slurv. Det nærmeste man kom var gjennom et av Leander Rebnords mange raid nedover venstrekanten.

Til pause kom August Hartberg inn for Modestas Vainikaitis og Håkon Hodnefjell inn for Robin Vindenes. Det var enighet om å stoppe de farlige spillvridningene til Haugesund.

Kampbildet ble ganske likt. Haugesund hadde mest ball, men kom til få store muligheter. Frøya ble litt utålmodige fremover, men hadde noen gigasjanser. Etter en mønsterkontring tidlig i omgangen så innbytter Hodnefjell ut til å sette 0-1 for Frøya, men skuddet blokkeres i siste liten. Den kom noen farlige innlegg fra begge backer, men det var etter hvert ved Kristoffer Kvalheim som kom inn, hvor de store sjansene slapp til. Ved to anledninger fikk han ballen på 16-meteren etter retur på dødball, dessverre var det flust av blokkeringsvillige unggutter i boksen.

Mot slutten av omgangen får midtstopper John André Thue seg en skikkelig trøkk og en kul ikke engang Donald Duck kan konkurrere med. Inn kommer Ronny Rojas og vi legger om til tre midtstoppere og to vingbacker. Kort tid etter, skjer det som ikke skulle skje. En ball i bakrom på Frøyas venstreside tas ned av Haugesunds Alvsaker, som klinker ballen i stang og inn.

De siste 10 minuttene blir et jag fremover. Vi er nære ved flere anledninger på cornere, innlegg og Ronnys lange innkast. Flyten blir også delvis ødelagt av hjemmelagets kyniske tidssløsing, noe en ung dommer håndterer dårlig. I kampens siste tilleggsminutt kaster Rojas langt inn fra høyre sidelinje, ballen stusses først av Vetås og deretter Hartberg før den lander hos Kvalheim på bakerste. Renere treff får du ikke og nærmest samtlige med Frøyaøyne jubler på forhånd. Dessverre gjør Haugesunds keeper et tigersprang og presterer en vanvittig redning. Det ville seg ikke.

På bussen hjemover sitter en skuffa gjeng og trøstespiser druer. Daglig leder Gisle Drivenes lusker rundt i bussen med et lurt smil. Han kan avsløre at Haugesund 2 har brukt to spillere som startet for A-laget deres i cuptap mot Torvastad, inkludert målskårer Alvsaker. Noe som er imot reglementet.

Sannsynligvis ender Frøya opp med alle tre poengene til tross for tap, og gutta lover en mer overbevisende opptreden hjemme mot Førde førstkommende lørdag.

Neste hjemmekamp er førstkommende lørdag 20.april mot Førde. Kom på kamp!