Bli medlem →

Spilte sin første hjemmekamp på ni år: - For klubben er dette helt fantastisk

  • Skrevet
Frøyas damer har ikke hatt nok spillere til et 11-er-lag siden 2015. Nå er de tilbake.
Foto: Trond Spurkeland

Trener John Barry Wøllo har klart å samle ett 11-er-lag og ett 7-er-lag i serien i år.

- Man må ikke gi opp selv om det kan se mørkt ut, sier styremedlem i Frøya fotball, Steiner Skaar Soltvedt.

Frøya damer har manglet spillere siden 2015. En kjerne i laget nektet å la laget gå i oppløsning, og sammen med treneren John Barry Wøllo og Steiner Skaar Soltvedt unngikk de det.

I år stiller damelaget med 11-er-lag (5. divisjon) og 7-er-lag i serien, og sist søndag hadde damelaget til Frøya sin første hjemmekamp på hele ni år. I den forbindelse inviterte de hele klubben som heiagjeng.


Ga aldri opp

Høsten 2015 spilte Frøya kvinners seniorer sin siste sesong. På samme tid hadde det begynt å ulme på trenersiden på jentelaget. Så trakk treneren på J16 seg, og igjen sto trener John Barry Wøllo og «telte på knappene».

Frøya slo Rosendal 3-1 i comeback-kampen.
Foto: Trond Spurkeland

I 2016 bestemmer han seg for å gi laget et ekstra forsøk. Han får med seg en forelder og et par lagledere. Ved å slå sammen treninger og flytte på kamper, klarte de akkurat å gjennomføre 2016-sesongen.

- Vi hadde nok spillere i to år, slik at vi slapp å flytte jentene opp i andre klasser. Sånn holdt vi på i noen sesonger, selv om vi innså at dette ikke kom til å holde i lengden, sier han.

- Etter pandemien hadde vi kun 16 spillere igjen på laget, men i år er vi hele 30 jenter. Da meldte vi på ett 11-er-lag og ett 7-er-lag for at vi skulle kunne gi et kamptilbud til alle spillerne.

Bli bedre sammen
Frøya slår Rosendal 3-1 i comeback-kampen. Tia Ariane Sætrang Økland (22) scoret det første målet, og smiler etter kampen er ferdig på Melkeplassen.

Hun forteller det føles veldig fint at jentefotballen er tilbake hos Frøya. Laget deres er kommet langt siden vinterserien, hvor de tapte alt med mange mål. Nå ligger de faktisk øverst på tabellen.

Tia Ariane Sætrang Økland forteller at det føles veldig fint at jentefotballen er tilbake hos Frøya.
Foto: Trond Spurkeland


- Jeg skåret det første målet i dag. Det var veldig «nice» og jeg er kjempe fornøyd. Alle står på og gir av seg selv. Vi har nå et lag hvor alle er velkommen inn. Vi har ikke ambisjoner om å rykke opp med en gang, men det å danne et godt grunnlag og bli et bedre lag sammen er viktig, sier Økland.


Ulike prioriteringer

Steinar Skaar Soltvedt er medlem av samarbeidsutvalget for jentesatsing i Frøya og styremedlem. Han forteller at grunnen til at laget gikk i oppløsning var at de besto av mange voksne spillere, og en del studenter.

- For klubben er dette helt fantastisk, sier Steinar Skaar Soltvedt.
Foto: Trond Spurkeland


- Hvor mye betyr den nye satsingen for Frøya?

- For klubben er dette helt fantastisk. Fra å være i den krisen de var og til i dag, så briljerer de som forbilder i jentefotballen. De signaliserer både for klubben og jentefotballen at man ikke må gi opp selv om det kan se mørkt ut, sier han optimistisk.

- Hva blir nøkkelen for å holde dette laget på banen framover?

- At de har det kjekt sammen, på banen, men ikke minst utenfor. At vi kan lage arrangementer og samlinger hvor det sosiale er hovedfokuset. Så må de selvsagt føle seg sett. Dette gjelder ikke bare barn, men ungdommene merker også fort når det er ujevn fordeling av oppmerksomhet og tilrettelegging, påpeker Soltvedt.

Frøya-damene er tilbake!
Foto: Trond Spurkeland