Bli medlem →

Totalkollaps på overtid – lørdagens poengdeling føltes som et tap

• Skrevet

Det så ut til å gå mot årets første seier i serien før skjebnesvangre sluttminutter ødela festen.

Frøya – Stord 4-4

På en lørdag hvor våren leker sommer skulle grillen fyres opp på Tjønnen, men før den tid stod det tre poeng på agendaen.

Flasker og bøtter var fylt med vann, føtter smøret inn med vaselin, det skulle bli en varm affære. Dessverre var det ikke vannpause å få halvveis i omgangen, ettersom kravet er minimum 28 grader i midtsirkelen.

Nok en gang var det formasjonsendring fra forrige kamp: 4-3-3 (bak fra høyre):

Andreas Helland, Ronny Rojas, Jon André Thue, Marius Skutle, Vegard Jørgensen, Kristoffer Kvalheim, Helge Braut, Johan Fredrik Kvalheim, Ebraheem Missbah, Robin Vindenes, Viljar Byrkjeland.

Benken: Håkon Hodnefjell, Emil Voster, August Hartberg, Jonas Cohen, Leander Rebnord og Remy Krasniqi.

Lenny tilbake i troppen etter armbrudd, frafall skyldes suspensjon, russetreff, jobbreise og skade.

1.omgang

Stort sett en jevn omgang. To lag som for all det ønsker å holde tett bakover, fremfor å storme fremover.

Frøyas muligheter kommer enten ved Missbahs bakromsløp på høyrekanten, eller etter kombinasjonsspill på venstresiden hvor Byrkjeland til tider leker med Stords høyreback og spiller gjennom Jørgensen.

Stord virker lite truende gjennom midten, men kommer til innlegg ved et par anledninger, Hellandplukker disse.

Scoringen rett før pause kommer på nevnt vis når Byrkjeland vender opp og sender Jørgensen i innleggs posisjon. Etter mye klabb og babb i feltet setter Missbah ballen i mål via Jørgensen. Sistnevnte får scoringen i sitt navn på blokka, men ryktene som florerer i Arnas gater er at Missbahsskudd hadde gått inn uansett.

2. omgang

Det var etter pausen at målene skulle komme.

Ballen lempes opp i Stords 16-meter og forsvaret blir ubesluttsomme, Byrkjeland snapper til seg ballen og setter inn 2-0 fra kort hold.

Dessverre klarer man ikke holde ledelsen mange minuttene. Lang ball opp og Stords kant vinner i lufta, spissen lurer seg mellom Frøyas stoppere og reduserer til 2-1.

Vindenes var pigg på topp og løp på det meste, noe han skulle få godt betalt for. Igjen slurver bortelagets bakre rekker med klareringen i egen boks. Vindenes avslutter rapt, og overrasker keeper som står plantet i det 3-1 sitter i nettet bak han.

Man skulle trodd at gutta i oransje striper hadde lært fra forrige gang, men nok en gang kommer det en redusering rett etter økt ledelse. Ny lang ball mot vår høyreside, løpsduellen tapes og motsatt kant står alene på bakre, 3-2.

Stord har ikke gjort leksa si om Rojas’ lange kast, og blir tatt på senga. Vindenes er på tur gjennom igjen og sender en delikat lobb i bue over Stords målvakt, vi har scora fire!

Kollaps

Voster kommer inn på topp for en sliten Vindenes med kvarteret igjen, og det ser ut til å kruse mot tre poeng. På overtid kommer Cohen, Hartberg og Hodnefjell inn for å bruke tid, men dommer legger bare til mer.

Vi lager en unødvendig corner som klareres, men følgende innlegg går gjennom alt og alle, rett i mål. Med to minutter igjen på klokka burde dette bare vært et ubetydelig trøstemål for gjestene.

Stord kaster frem alt og det blir muligheter for å kontre. Byrkjeland finner Voster alene på 16-meter, men har får dessverre ikke til et rent treff.

Med 20 sekunder igjen, er det ny corner imot. Med dårlig kommunikasjon og en ekstra motstander i boks i form av Stords keeper, blir det fire mot to på bakre stolpe. En Stordspiller får tatt ned ballen og smeller den i nettaket.

På to minutter mistet man to poeng og det føles uvirkelig, total stillhet og skuffelse i garderoben. Det som så ut som en opptur ble en meget tung uavgjort å svelge.

Tid for å reflektere, og tid for å glemme. Ny uke og Askøy borte står for tur førstkommende lørdag. Vi satser på nye fine scoringer fra Frøyas menn, også er vi nødt til å tette igjen bak.