Bli medlem →

Tre svært etterlengtede poeng borte mot Florø

• Skrevet

Florø 0 - 2 Frøya

Trenerbytte, fire timer i buss og naturgress var faktum før bunnoppgjør i avdelingen der Frøya tok en solid seier.

Vårt nye trenerteam på ubestemt tid består av spillende trener Kristoffer Kvalheim og Morten Andreassen.

Kristoffer som vanligvis er kaptein har vært i klubben siden han var 5 år gammel og står med over 300 kamper for A-laget. Han har den siste tiden vært en del av trenerteamet.
Morten har vært trener og spiller i Frøya helt siden 90-tallet og er en ekte legende på Tjønnen. I år har han vært keepertrener på A-laget.

Troppen som satt seg på bussen med skruknotter i sekken var svekket av skader, suspensjon, bryllup og sykdom, men vi bruker det vi har for det det er verdt.

Frøya startet slik i 4-3-3:

Sander Thorsen

August Hartberg - Even Vetås (K) - Philip Hauge – Jan Olav Hånes

Johan Fredrik Kvalheim - Sondre Kvalheim - Kristoffer Kvalheim

Viljar Byrkjeland - Robin Vindenes - Leander Rebnord

Benken: Håkon Hodnefjell, Ebraheem Missbah, Remy Krasniqi, Emil Voster og Wasim Alkhalidi.

1.omgang

På taktikktavla settes det opp tradisjonelle Frøya-prinsipper, tett igjen bak og ta de mulighetene som kommer fremover i banen.

Florø har mest ball, men vi er komfortable med det og slipper til få, hvis ikke ingen store sjanser.

Når klokka tikker mot 19 minutter, står vi høyt etter et angrep. Johan Fredrik Kvalheim bryter en pasning når hjemmelaget forsøker å spille seg ut. Han sender ballen på ett-touch inn til Vindenes foran mål, som sender Frøya i ledelsen.

Resten av omgangen er preget av defensiv sikkerhet, men ikke altfor mye fremover. Florø er sløve i markering på corner, noe vi burde utnyttet bedre.

2. omgang

I starten av omgangen blåses det indirekte frispark mot Thorsen som holdt ballen i 15 sekunder, uten advarsel fra dommer. Forsøket blokkeres.

Vi har kun én seniorstopper i troppen i form av Even Vetås, dessverre napper det i hamstringen og han må ut. Kvalheim junior ned på stopper og Hodnefjell inn på midten. Stopperparet vårt består da av to karer født i 2005, som nettopp har vært russ. Dette skal vise seg å gå uten problemer.

Vi skaffer flere dødballer utover i omgangen og sender frem hele arsenalet. Etter 65 minutter svinger Byrkjeland inn en corner som ender hos Frøyas store sønn, Leander Rebnord. Venstrekanten drar av en mann før han banker inn 0-2!

Missbah og Voster erstatter etter hvert Byrkjeland og Vindenes.

Derfra var oppgaven å tette igjen bak. Hartberg og Hånes holdt hver sin kant stille på sidene, mens det unge stopperparet med Kvalheim og Hauge tettet igjen midten. Det som gikk over alt og alle ble snappet opp av Thorsen.