Bli medlem →

Treg sesongstart for herrene - Tap i tredje seriekamp

  • Skrevet
Foto: Trond Gausemel / Sportskollektivet

Frøya tok ledelsen mot Førde, men gikk på nok et tap

Etter en gavepakke fra Haugesund 2 forrige helg, var det Oransjestripede hjemmelaget klar for å ta tre poeng, denne gangen på banen.

Våren var offisielt ankommet Frøya Idrettspark. Med sol, ti grader og vind var det optimalt vær for den uslåelige kombinasjonen, nemlig t-skjorte og hansker.

To endringer på laget fra sist kamp, 4-4-2 diamant (bak fra høyre):

Andreas Helland, August Hartberg, Jon André Thue, Marius Skutle, Vegard Jørgensen, Jonas Cohen, Viljar Byrkjeland, Even Vetås, Kristoffer Kvalheim, Robin Vindenes og Leander Rebnord.

Benken: Remy Krasniqi, Helge Braut, Ebraheem Missbah, Håkon Hodnefjell, Emil Voster, Anders Joar Berge, Philip Hauge og Modestas Vainikaitis.

1. omgang

Man var kjent med Førde-lagets fysiske spillestil og tilpasset seg deretter. Krig først, spill etterpå var beskjed fra trener Geddi. På en liten bane, med sterk vind var første omgang i stor grad preget av lange baller og mange dueller.

Etter 11 minutter driver Viljar Byrkjeland ned langs venstresiden og finner Jonas Cohen på 16 meter, midt i banen. Cohen har alternativer i boks og på overlapp, men drar over på venstrebenet og curler inn 1-0 i det lengste hjørnet. Kjempescoring!

Foto: Trond Gausemel / Sportskollektivet


Kvarteret senere slurves det med klareringen etter et innlegg i Frøyas 16-meter, Førdes Vebjørn Høynes oppfatter situasjonen og setter inn 1-1.

Stort sett er det få store sjanser i omgangen. Dessverre kommer Førde seg fri på høyrekanten på overtid og setter 1-2 rett før pause. Etter en trøblete omgang får Frøya seg en i fleisen rett for en nødvendig pauseprat, burde vært unngått.

Det er lite som flyter for hjemmelaget de første 45. Mangel på kommunikasjon, og en «alle for seg selv» -stemning, fremfor den foretrukne «én for alle og alle for én» er blant problemene.

2. omgang

I andre omgang starter man som man skal. Et samlet kollektiv som presser og løper som en enhet. Viljar finner både Cohen og Hartberg ute til høyre ved ulike anledninger. Innleggene blir halvsjanser.


Trøkket opprettholdes i stor grad, men de helt store mulighetene uteblir. Etter 65 minutter kommer Vainikaitis, Berge og Voster inn med friske bein. Her gjelder det å fordele belastning på hele troppen før Sogndal kommer på besøk i midtuka.

Førde er dessverre en del mer effektive enn Frøya. ved passerte 70 minutter er hjemmelaget i stor strekk etter et angrep, Førde får lagt igjen på midten og spilt gjennom Trollebø som setter 1-3 bak Helland.

Foto: Trond Gausemel


De siste 20 blir som mot Haugesund, et jag fremover med mange innlegg og dødballer. Hodnefjell og Braut kommer inn siste kvarteret, og det er sistnevnte midtstopper som kommer til noen feite muligheter. Dessverre ville det seg ikke denne helgen heller.

Det er det manglende kollektivet og samholdet som feller Frøya denne lørdagen. Et minstekrav som er nødt til å være der på onsdag til uka i Cupen mot Sogndal.

Kom på hjemmekamp onsdag 24.04 for en cupbombe uten like!