Videre til andre runde i cupen for første gang i klubbens historie!

• Skrevet
Frøya Storspilte mot Os
Bilde er tatt av Odd Løvset

Frøyas herrer trosset underdog-stempelet og sendte Os ut av cupen med en bunnsolid opptreden.

Før kampen var forventningene til Frøyas motstander Os skyhøye. Ikke bare er de blant opprykksfavorittene i avdelingen, men de åpnet sesongen med 4-0 seier mot Loddefjord i helgen. For Frøyas del ble det derimot en skuffende serieåpning, hvor en slurvete første halvtime, ga grunnlaget for 1-4 seier til Fana.

Onsdag kveld var forholdene perfekte for et underholdene cup-oppgjør, med musikk, bluss og bra oppmøte på Kuventræ Kunstgress. Frøya startet på følgende vis:

4-4-2 diamant (bak fra høyre):

Andreas Helland, Modestas Vainikaitis, Jon André Thue, Marius Skutle,

Vegard Jørgensen, Jonas Cohen, Viljar Byrkjeland, Even Vetås, Anders

Joar Berge, Robin Vindenes og Leander Rebnord.

Benken: Helge Braut, Ebraheem Missbah, Håkon Hodnefjell, Emil Voster

og August Hartberg.

Bildet er tatt av Odd Løvset

1. omgang

I det første kvarteret braket lagene sammen og det svinget frem og tilbake med høyt tempo. Etter 16 spilte minutter bryter Jon André Thue høyt oppe i banen, og i klareringsøyeblikket sklir Os-stopper Anders Havsgård. Leander «Lenny» Rebnord oppfatter situasjonen raskt og er plutselig alene med keeper, på uselvisk vis spiller han en tvers over pasning til Robin Vindenes som setter ballen i det åpne nettet. Det står 0-1 Frøya på Kuventræ!

Frøya ser mer komfortable ut med å forsvare ledelsen, enn det de var med å jage Fana helgen før. Stopperparet Thue og Skutle er duellsterke og så ut til å passe kampbildet godt. På hver sin side av dem gjør Vainikaitis og Jørgensen en solid jobb med å hindre innlegg imot. Os slurver en del og får til lite hele den første omgangen. Helt på tampen driver dribleglade Viljar Byrkjeland i kjent stil ned mot dødlinjen og forsøker å finne VegardJørgensen. Den offensive venstrebacken som har tatt turen opp i feltet, får på andre forsøk kontroll på ballen. På instinktivt vis hamrer han ballen lavt i det lengste hjørnet. Det står 0-2 og på Frøya benken forsøker Daglig Leder Torbjørn Teige Nes og slå verdensrekord i High-Five.

2. omgang

I andre omgang ligger Frøya lavt og stanger. Os gjør flere bytter og kommer inn i en småskummel flyt. Til tider finner de små åpninger mellom stopper og back, som gjør at keeper Helland må dra frem til noen viktige redninger mellom stengene. Helland som nylig returnerte fra ferie på den spanske siden av den iberiske halvøy med cerveza og tatoveringer i fokus, ser ikke til å være særlig preget av promille eller solstikk.

Den siste halvtimen fortsetter stopperparet til Frøya å bestemme i egen boks. Marius Skutle slenger seg på Verdensrekord-temaet som utspiller seg, i dette tilfellet innen kategorien klareringer. Totalt uredd kaster han seg inn i alle dueller og var denne kvelden Banens beste.

Frøya får noen farlige kontringer og har ved Vindenes et stolpetreff etter 55 spilte. Ebraheem Missbah kommer inn siste halvtimen med en haug av energi på topp og bidrar til å bryte opp Os lagets rytme med ballen. Han har en stor mulighet alene med keeper, som reddes. August Hartberg kommer inn i sluttminuttene for å bidra med friske bein.

Det blåkledde bortelaget opptrer som et kollektiv med upåklagelig innsats fra samtlige. Etter 94 minutter blåser dommer i fløyta slik at Geddi og assistent Vasilis Boccas kan puste lettet ut. Gutta nyter en velfortjent hvetebolle i garderoben, for vi skal til andre runde, Forza Frøya!

NB! Kampreferat er skrevet av Frøyaspiller #27 August Hartberg og all selvomtalelse må tas med en klype salt.