Bli medlem →

Full kontroll hjemme mot Florø - Alt i egne hender før seriefinalen

• Skrevet

Frøya 3 - 0 Florø

Gutta fra Melkeplassen sikret seieren i den viktige søndagskampen mot tafatte tabelljumbo Florø.

En våt høstdag på Tjønnen med sushi i kiosken, fasit kampramme.

Vi stilte slik i 4-3-3:

Sander Thorsen

Modestas Vainikaitis – Jon André Thue – Even Vetås – Vegard Jørgensen

Damon Eghdami – Steffen Kvamsdal – Johan Fredrik Kvalheim

Ebraheem Missbah – Ulrik Tørneng – Anders Joar Berge

Benken: Remy Krasniqi, Helge Braut, Håkon Hodnefjell, Håvard Ervik, Sondre Kvalheim, Sander Jensen, Szymon Walczak.

Hartberg og Heggheim ute med ankelskader, Hodnefjell med sykdom.

Kampen:

En treg start for begge lag, som må vende seg til ballens stuss på det våte gresset.

Fremover er det litt mye føring og mangel på presisjon i pasningsspillet.

Etter 25 minutter begynner kombinasjonene mellom Fred og Damon å sitte, men de store sjansene uteblir.

Rundt halvtimen tar Berge et kjapt innkast, florøbacken sklir og Jørgensen er fri på venstre. Han finner Damon alene 45 grader ut som setter 1-0 med en touch høyt i nærmeste.

Siste 10 av omgangen blir vi litt slurvete og plutselig er Florø alene med Sander, avslutningen går heldigvis stang ut.

Etter pause er situasjonen en helt annen. Vi er mer tålmodige, hvassere i presset og mer presise i kombinasjonene.

Kjemien mellom Jørgensen og Berge er absolutt til stede i dag og åtte minutter inn i andre omgang finner de hverandre frem og tilbake helt til Florøs høyreside blir svimle. Inne i feltet venter Fred som enkelt setter 2-0.

Det høye presset sitter godt nå, men det utnyttes dårlig.

Damon snapper ballen når bortelagets keeper er på bærtur ved cornerflagget og finner Tørneng i feltet, men forsøket hans blokkeres på strek.

Steffen finner Berge som er i lekehumør. Gamle Joar drar seg inn og hamrer endelig ballen i lengste etter å ha gjort det på trening i hele år.