Magiske minutter i kruttsterk borteseier tente nytt håp

Etter å ha sviktet mot antatt svakere motstand ved flere anledninger i innspurten, var vi så si nødt til å slå tredjeplassen Os på bortebane.

August Hartberg – Jon Andre Thue – Even Vetås – Vegard Jørgensen

Johan Fredrik Kvalheim – Steffen Kvamsdal – Stian Heggelund

Håkon Hodnefjell – Ebraheem Missbah – Anders Joar Berge

Benken: Helge Braut, Ulrik Tørneng, Sander Jensen, Modestas Vainikaitis, Håvard Ervik, Sondre Kvalheim og Szymon Walczak.

Før kampen var Os det laget, sammen med Sandviken som hadde scoret flest mål denne sesongen, med hele 68 i tallet. De er gode til å flytte ballen hurtig og ønsker å kombinere seg gjennom motstanderens forsvar.

Utover høsten har vi blitt mer og mer solide på å ligge i blokka og forsvare oss, med dagens motstander blir dette spesielt viktig. Kontringene skal tas med fart, slik som mot Fana. Samtidig ønsker vi å ta plass i kampen og holde på ballen når det er klima for det.

Piskregn, blå bortedrakter og en tent gjeng. Vi var klare til å vinne på den samme banen vi gjorde i NM, tidligere i år.

Kampen:

Akkurat som mot Haugesund 2 får vi en ankelskade i løpet av de første fem minuttene. Stian må ut, Sondre kommer inn.

Vi ligger bra og Os kommer til så og si ingen målsjanser. Samtidig klarer ikke vi å holde på ballen i lengre perioder og kontringene mangler siste finpuss.

Etter 37 minutter blir utsparket fra Remy litt for kort, noe vertene utnytter effektivt. Vatland Karlsen setter 1-0 i det lengste hjørnet.

Men så kommer det noen helt magiske minutter fra Melkeplassens stolte menn. Berge gjør en strålende jobb når han vinner ballen høyt og blir felt innenfor 16-meteren. Even sender keeper feil vei og setter straffen kontant til høyre.

Etter utligningen får vi blod på tann. Ebra snapper opp en feilpasning og legger igjen til Hartberg. Han setter fart, går forbi en Os spiller og finner Berge ute til høyre. Jørgensen på overlapp, strålende innlegg, og tidligere Os spiller Steffen Kvamsdal setter 1-2 i det åpne målet.

Minuttet senere er vi igjen på vei fremover og Hodnefjell legger inn fra høyre. Ebra og Fred krangler først litt om ballen før førstnevnte på elegant vis legger ballen i krysset. Tre mål på 4 minutter!

Etter pause er prioriteten selvsagt å tette igjen bak, men vi ønske å variere for å bryte opp flyten til Os.

Os triller frem og tilbake, men vi er disiplinerte og de finner ikke veien igjennom. Ved ett tilfelle er toppscorer i avdelingen Kvalvågnes på et løp i bakrom, men Remy er raskt ute og snapper ballen.

På en høy ball fremover ender Ebra plutselig alene med keeper, han runder sisteskansen, men i det som føltes som sakte film, reddes skuddet på streken av en forsvarer.

Etter hvert kommer først Braut inn for Fred og senere Vainikaitis og Jensen inn for Hodnefjell og Ebra.

Vi er flinke til å skaffe frispark, bruke tid og alt som skal til for å ro i land seieren. Det ender 1-3 og Frøya ta tre uvurderlige poeng i kampen om å beholde plassen.

Nå er det fri førstkommende helg, før Florø kommer på besøk 20. oktober. Vi skal helst ha seks poeng på de to siste.