Bli medlem →

Geirmund Brendesæter ferdig som hovedtrener i Frøya

  • Skrevet
Foto: Sportskollektivet


Etter 0-4 tapet mot Åsane 2, ble klubben og hovedtrener Geirmund «Geddi» Brendesæter enige om å gå hvert til sitt.

Bremnesingen kom inn som trener i Frøya 15. februar 2023 og ledet Frøyas herrer til en solid syvende plass med en tydelig, defensiv og solid spillestil.

I vinter ble mye ungt blod hentet inn i stallen, samtidig som man beholdt kjernen fra fjorårssesongen.

Mye så lovende ut i pre-season etter flere gode resultater. I tillegg ledet Geddi først laget gjennom kvalifiseringen, og deretter til en historisk andre runde i cupen.

Med daværende ligaleder i OBOS på besøk i NM utførte Geddi og laget en tilnærmet perfekt kampplan, hvor Sogndal trakk det lengste strået på straffesparkkonkurranse. En utrolig kul opplevelse for både spillere, trenere og tilskuere i Frøya.

Dessverre har resultatene i serien vært i skuffende så langt. Muligens mangler man en tydelig identitet og plan. Faktum er i hvert fall at vi scorer for lite, og slipper inn for mye.

Den nåværende stallen har såpass med individuell kvalitet, at man ikke skal rykke ned i denne avdelingen. Da er det kanskje naturlig med en endring.

Geddi som har over 300 kamper for Brann, samt en fortid i Bundesliga og seks kamper for landslaget har åpenbart mye fotball i seg. Likevel er det personligheten hans som lyser sterkest.

Han er en gledesspreder og fokuserer stort sett på det positive. Geddi kommer på trening med en smil og munnen og har alltid en god (eller dårlig) vits på lur.

Det står i hvert fall ikke på engasjementet til treneren som har kjørt helt fra Bremnes til Melkeplassen for hver trening og kamp han har ledet Frøya gjennom.

Alle rundt A-laget til Frøyas herrer takker Geddi for innsatsen og tiden sammen. Lykke til videre!