Bli medlem →

Sviktet på dødball i en ellers sterk prestasjon mot Os

  • Skrevet
Foto: Sportskollektivet

Frøya 0-3 Os

Rent bur mot Florø ga selvtillit og Frøyas solide forsvar så lenge ut til å ryste gjestene fra Os, dessverre raknet det på corner både en og to ganger.

Etter Morten og Kristoffer tok over som hovedtrenere har defensiv stabilitet i kjent Frøya stil vært i fokus. Et fokus som blir ekstra viktig på en dag hvor et Os lag som kan score på alle mulige måter kommer på besøk.

Brødrene Johan Fredrik og Kristoffer var begge suspendert som følge av fire gule kort. Kristofferfikk dermed ikke fungere som hovedtrener på sidelinjen heller, merkelig nok.

Frøya startet slik i 4-5-1 formasjon:

Sander Thorsen

August Hartberg - Helge Braut - Philip Hauge - Vegard Jørgensen

Jon Andre Thue - Sondre Kvalheim - Håkon Hodnefjell

Viljar Byrkjeland - Robin Vindenes - Leander Rebnord

Benken: Ebraheem Missbah, Remy Krasniqi, Emil Voster, Jan Olav Hånes, Jonas Stjernberg Cohen, Modestas Vainikaitis

1. omgang

Vi følger planen mot et solid Os lag. Korte avstander i 4-5-1 formasjon, fokus og kommunikasjon.

Gjestene får til så si ingenting før pause og blir tydelig frustrerte.

Ved ett tilfelle får de spilt opp feilvendt spiss som flikker gjennom kanten, men Braut blokkerer avslutningen.

På tampen av omgangen vinner Hartberg ballen høyt, han finner Thue som igjen spiller Byrkjeland. Vår driblesterke kant driver innover i banen og setter Os sin keeper på prøve med venstrebenet sitt.

Foto: Sportskollektivet

2. omgang.

Vi er godt fornøyde til pause. Planen er å være like solide bakover, men straffe bortelaget enda hardere på kontring.

Kampbildet ser ut til å fortsette i samme spor, helt til Os får corner. Feltets laveste spiller får gå opp uforstyrret og sette 0-1. Slike baklengs er vi nødt til å luke vekk i en jevn nedrykksstrid.

Vi spiller Os lave og igjen får Byrkjeland skutt utenfor boksen med sitt svake ben. Igjen er forsøket godt, og igjen er redningen god.

Så skjer det som ikke skal skje, nok en gang. Corner til Os, og deres høyreiste spiss får stå på alene i feltet, 0-2.

Gutta fra Tjønnen gir seg ikke og får til flere offensive farligheter. Et korridorfrispark svinges inn og Vindenes header i metallet. Det er litt følelsen av at topplaget har marginene med seg, mens bunnlaget ikke får noe gratis utpå der.

Mot slutten av kampen felles innbytter Voster i det han skal sette heade mot mål, dommer gir ikke straffe, men sier etter kampen at den burde vært gitt, det hjelper fint lite.

Med mange mann fremover dukker plutselig Os sin toppscorer som har vært usynlig hele kampen opp foran mål. Forstyrret av begge Frøyas stoppere klarer han likevel å pirke ballen inn bak Krasniqi som måtte inn for en skadet Thorsen.

Leander Rebnord gikk også ned for telling og ble erstattet av en frisk Missbah. Vi håper ikke det snakk om en alvorlig kneskade på Rebnord.

Nok en gang føles det som at resultatet ikke samsvarer med banespillet. Vi tar med oss en god prestasjon og skal luke vekk de enkle feilene borte mot Djerv 1919, neste helg.

Foto: Sportskollektivet