Bli medlem →

Tap mot Askøy – Våknet nok en gang litt for sent

• Skrevet

Det skulle to baklengs i sekken til før Frøyas menn satt hjemmelaget under press.

Askøy – Frøya 2-1

Værgudene vartet opp med sol og varmegrader nok en lørdag, og på Follese Tertnes Holdig Arena var gresset tørt, typen Årdal.

En god treningsuke for mange, og en litt skade- og sykdomsplaget en for andre. Laget så uansett slik ut: 4-4-2 Diamant (bak fra høyre):

Andreas Helland, Modestas Vainikaitis, Even Vetås, Marius Skutle, Vegard Jørgensen, Johan Fredrik Kvalheim, Helge Braut, Sondre Kvalheim, Robin Vindenes, Viljar Byrkjeland og Leander Rebnord

Benken: Håkon Hodnefjell, Emil Voster, August Hartberg, Jonas Cohen Stjernberg, Remy Krasniqi, Ebraheem Missbah, Philip Hauge, Jon André Thue og Dennis Pettersen.

1.omgang

Vi legger oss lavt og Askøy tar styringen. Med sine vingbacker får de slått noen effektive crossere ut bredt og skapt farligheter derfra.

Kontringsforsøkene er av variert kvalitet, men Askøy står høyt så det er i bakrom det er plass.

Etter 19 minutter spilt sitter den for Askøy på corner. Etter kollapsen mot Stord har man brukt tid på trening på å øve defensive dødballer. Likevel soves det i timen, rett og slett for dårlig.

Et par minutter senere gjøres det feil i Frøyas bakre rekker, noe hjemmelaget utnytter. Johan Fredriksen setter inn 2-0 hardt i det lengste hjørnet fra sin høyreside.

Det er lite som skjer fremover andre veien. Frøyas backer får til noen innlegg, men ingen klarer å bryte dem, før Askøys målvakt enkelt kan plukke nedfallsfrukten.

Moddi og Fred tar hvert sitt gule for å stoppe kontringer.

2. omgang

Dennis Pettersen har vært i Frøya tidligere og dukket denne uka opp på trening igjen. Han kastes inn allerede til pause, ut går Rebnord.

Pettersen bidrar med friske bein og eksplosive bakromsløp. Etter 54 minutter får han headet gjennom Vindenes som smeller inn 2-1.

Askøy blir for første gang i kampen skikkelig stresset. De gjør mange feil og skaper lite i minuttene etter baklengsen. Missbah kommer inn for den yngste av Kvalheimene for å sette ytterligere press på hjemmelaget.

Resten av kampen bølger frem og tilbake. Begge lag har noen store sjanser, men Askøy er nærmere å øke ledelsen enn vi er en utligning.

Hauge, Voster og Hartberg kastes på helt på tampen av sluttspurten, men dommer blåser av kampen kort tid etter.

Det viser seg at det er gult kort å spørre dommeren om han er «sjuk i huet» når man er uenig i en avgjørelse. I det hårsåre laget kan man si.

Ut ifra prestasjon og antall store sjanser er resultatet helt rettferdig. Dessverre virker det som man trenger å havne bakpå før man våkner, dårlig vane.

Allerede førstkommende torsdag gjester vi Bjarg på fotballens nasjonaldag. Bedre motstander og enda sterkere sol venter, bare å brette opp erma. Kom på kamp.