• Skrevet

Flere gode prestasjoner fra Frøyas herrer, men poengene står fremdeles på vent.

Frøya – Bjarg 1-2

Dagen før dagen, på fotballens nasjonaldag, fikk vi besøk av opprykkskandidat Bjarg.

Med sydentemperaturer på Vestlandet blir man reddet av at solen forsvinner bak Damsgårdsfjellet kun minutter etter kampstart.

Bjarg har mye offensiv kraft så kampplanen blir nok en gang defensiv fra start.

Frøya startet slik i en klassisk 4-4-2 (Bak fra høyre):

Andreas Helland, Modestas Vainikaitis, Even Vetås, Marius Skutle, Vegard Jørgensen, Jon André Thue, Johan Fredrik Kvalheim, Helge Braut, Viljar Byrkjeland, Robin Vindenes, og Dennis Pettersen

Benken: Håkon Hodnefjell, Emil Voster, August Hartberg, Remy Krasniqi, Ebraheem Missbah, Philip Hauge og Sondre Kvalheim.

1.omgang

Ikke en veldig innholdsrik omgang. Preget av mye dueller, lange baller og solide forsvar.

Ved et tilfelle kommer bortelagets venstreback på en seig overlapp og får langt inn. Heldigvis er ingen angrepspillere på rett sted.

Begge lag har én stor mulighet hver før pausen. Bjarg får frispark på 20 meter og venstrekant Dahls forsøk skrur rundt Frøyamuren og treffer stolpen.

I andre enden får Vindenes ballen i beina på topp, han velger bort Thues løp nedover høyrekanten og går selv. Vindenes kommer seg forbi to mann og fyrer et hardt skudd like utenfor lengste stolpe.

2. omgang

Etter sidebytte starter bortelaget best og får til et trykk mot Frøyas mål. Når man runder timen slurves det fra hjemmelaget får Bjarg lagt inn på bakerste hvor Christophersen står helt alene og kan sette inn 0-1.

Hartberg kommer inn for Thue på høyrekant.

Frøya tar over momentumet og spiller Bjarg lave, de ser stresset ut og slår utelukkende langt bakfra.

Til tider spiller vi fin fotball og får til flere farlige innlegg og avslutninger.

Dessverre får vi en ny baklengs i fleisen helt ut av det blå. Et innlegg slås i klypene til vår målvakt som mister kontroll på ballen, dermed kan en våken Bjargspiller øke ledelsen.

Vi opprettholder trykket og skaffer flere hjørnespark, Skutle reduserer til 1-2 på en av dem med en flyvende volley på bakre.

Sluttminuttene blir et ytterligere Frøyatrykk, men oppstykket av mange frispark og dueller. Utligningen kom aldri.

Der man tidligere har vært udyktig, var man muligens i større grad uheldige denne torsdagen.

Vi ser at hvis vi vil, kan vi spille de beste lagene i ligaen lave, vi må bare tørre.

Ny kamp mot ny opprykkskandidat kommende lørdag. Vi drar til Sandviken på poengjakt 25.05 kl 14:00. Kom og støtt gutta.