Bli medlem →

Unødvendig tap etter å ha rystet Fana med effektiv kontringsfotball

• Skrevet

Fana 5 – 3 Frøya

Vi har kommet dit at hver kamp er uhyre viktig i kampen om å holde seg i divisjonen.

En ung tropp hvor Berge, Jon og Kvalheim x2 manglet, men etter å ha slitt med skade hele høstsesongen, er Pettersen tilbake.

Vi startet slik i 4-3-3:

Sander Thorsen

Modestas Vainikaitis – Helge Braut – Even Vetås – Vegard Jørgensen

Håkon Hodnefjell – Steffen Kvamsdal – Stian Heggelund

August Hartberg – Dennis Pettersen – Damon Eghdami

Benken:

Ulrik Tørneng, Ebraheem Missbah, Håvard Ervik, Sondre Kvalheim, Sander Jensen og Remy Krasniqi.

Kampen:

Tåken hadde lettet på Nesttun kunstgress og sommeren tok en sen retur rett før kampstart.

Med beina fulle av vitamin D stormer vi i angrep. Damon slipper Vegard på overlapp som banker ballen lavt og hard inn, Pettersen hopper over og Hartberg setter inn 0-1 før 2 minutter er spilt.

Vi ligger lavt med grei kontroll før ingen forsvarspillere klarer å snappe opp Thorsens retur på et skudd og Fana utligner på bakerste.

Den skulle ikke stå lenge når Jørgensen ett minutt senere er på ny tur opp langs linja. Hardt inn, Pettersen legger ut til Hodnefjell som klemmer til og finner det lengste hjørnet, 1-2.

Fana kommer til lite og vi tar så si enhver kontringsmulighet vi får. Hodnefjell er en tur oppe på høyreflanken og legger inn, retur fra keeper og Heggelund setter inn 1-3 på halvvolley.

Det lille fana får til offensivt kommer på innlegg fra deres høyreside. De er effektive og reduserer på en sjelden stor mulighet.

Denne omgangen består av vår desidert beste offensive fotball denne sesongen, og omtrent alle i fra midtbanen og opp har muligheten til å øke ledelsen. Vi kunne stått med 6 eller 7 scoringer til pause.

Tørneng inn for Pettersen

5 minutter inn i andreomgang går en Fana spiller for en retur inne i boksen, men bommer på ballen. Han kolliderer med Moddi og får selvsagt straffe av autoriteten kledd i blått. 3-3 og dessverre momentumskifte.

Vi er fremdeles hvasse på kontringene, men får ikke helt til siste knepp. Hodnefjell har tre avslutninger på mål etter pasninger fra Hartberg, men får ikke nok trøkk i dem.

Etter 70 minutter er vi svake i det høye presset. Jørgensen havner 1 mot 1 med kanten som får sneket inn 4-3 til Fana.

Missbah, Jensen og Sondre Kvalheim inn.

Verken avleveringene eller bevegelsene i boks er like skarpe som de var i første omgang og da blir det med 3 scoringer i dag. Fana setter 5-3 mot slutten og vi går på et veldig unødvendig tap etter å ha ledet 1-3.

Stord slår Førde borte og vi ligger på nedrykk med 4 kamper igjen. Hver kamp blir en finale og vi skal kjempe til siste slutt. Haugesund 2 hjemme på Tjønnen neste mandag, Kom på kamp!