Bli medlem →

Vårsesongen oppsummert

  • Skrevet
foto: sportskollektivet

2024 sesongen er nå halvspilt, og vi tar et tilbakeblikk på vinteren og våren som har vært.

I januar blir en ny gjeng satt sammen av Geddi, som leder laget inn mot ny sesong. Det er en blanding av fjorårets kjerne med tilskudd av flere nye og unge fotballspillere. Noen lokale, noen halvlokale, med litt krydder fra Rogaland og hovedstaden.

Vi trener inne i ny hall, mens snø og vind herjer utenfor. Takk til Trond Mohn.

Laget ser friskt ut i oppkjøringen og slår blant annet opprykksfavoritt Fana hele 5 - 1 i treningskamp. Et høyt press og en intensitet som lover godt.

Før serien starter spiller vi kvalifisering til NM mot først Arna Bjørnar og deretter Austevoll. Det blir seier i begge, uten særlig overbevisende opptredener.

I serieåpningen venter Fana på ny, denne gangen er kampen tellende. Vi scorer først, men flere personlige feil gjør at forrige møtes resultat blir snudd på hodet.

I midtuka kom cupens første runde, borte mot Os. To effektive mål og et kruttsterkt forsvar ga Frøya en historisk plass i cupens 2.runde.

foto: sportskollektivet

Kampbelastningen med midtukekamp var uvant og vi møtte et ungt, løpssterkt Haugesund 2, helgen etter. Det var en jevn kamp hvor Haugesund satt inn et sent seiersmål. Heldigvis kunne vi le sist da Haugesund hadde stilt med to spillere fra A-lagets forrige kamp. Walkover og seier til Frøya. Gisle og Torbjørn i sitt ess.

Det ble et skuffende tap mot solide Førde før tungvekteren Sogndal kom på besøk til Cupfest på Tjønnen.

Årets høydepunkt så langt. Daværende ligaleder på nest høyeste nivå i landet stod for tur. Tydelig kampplan og en gira gjeng kan utøve mirakler og vi kunne ikke vært nærmere å få til nettopp dette. Feilaktig straffe imot, feilaktig rødt kort imot, men vi stod sammen. Det var likt etter 120 minutter og på dramatisk vis tapte vi straffesparkkonkurransen på sudden death.

foto: sportskollektivet

En belastet gjeng reiste helt til Årdal i helgen som fulgte og for første gang i år skulle sola titte frem. Sjansesløseri og slurv bakover resulterte i en stygg smell.

Tyngre skulle det bli. Mot Stord hjemme satt endelig angrepsspillet og vi scorer hele fire mål. Dessverre rakner det fullstendig på overtid. Vi slipper inn to mål i kampens to siste minutter og det ender uavgjort, utilgivelig.

På de følgende fem kampene tar vi kun ett poeng fra en målrik kamp mot Loddefjord. Mot Bjarg er vi uheldige og burde hatt mer. Men i møtene med Askøy, Sandviken og Åsane 2 er vi underlegne. Mangel på plan, identitet og flyt er ingen suksessoppskrift, tvert imot.

Geddi er ferdig som trener, Kriss og Morten tar over på ubestemt tid.

Vi reiser til Florø og tar tre etterlengtede poeng. Planen er tydeligere nå, og noen viktige kamper står for tur. Dessverre er det en god del skader og suspensjoner ute og lusker, troppen er betydelig svekket.

Mot Os gjennomføres en bunnsolid kampplan helt til det rakner på dødball både en og to ganger. Dessverre pådrar Lenny seg en korsbåndskade i løpet av kampen.

Ny tøff motstander sto for tur i Haugesund, nemlig Djerv 1919. Antatte opprykkskandidater som skuffet i starten, men som har funnet formen etter hvert. Vi gjør ingen stor kamp, i tillegg er Djerv det friskeste laget vi har møtt i år. Intenst angrepsspill med mange folk i boks. Etter kampen overnattet vi i Haugesund for å bygge lagmoral, noe som viste seg å være lurt.

Årdal hjemme i nest siste kamp før ferien. Et stygt 4-1 tap borte mot samme motstander. Vi tar og sammen og høvler over sogningene 4-0 med etterlengtet, effektiv angrepsfotball.

foto: sportskollektivet

Så Turen til Stord i siste kamp for ferien, også en must win kamp. Dennis er on fire og scorer hattrick! Det holdes også stort sett tett bakover, og vi vinner med fire for andre kamp på rad, 1-5!

Et lite cup-eventyr, skuff på skuff i serien, trenerbytte og en sterk sluttspurt før ferien er vårsesongen kort oppsummert. Niende plass på tabellen er faktum og vi tar en liten ferie før vi tar på oss klatrehanskene inn mot høsten.